Liberalizarea pietei pentru clientii casnici sa realizat începând cu data de 1 iulie 2020, iar  preţurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale către clienții casnici au fost eliminate.

Pentru a gasi raspunsurile la întrebările tale legate de trecerea la piata libera, iată câteva lucruri esențiale:

  1. Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că pe parcursul acestei schimbări, DISTRIGAZ VEST SA îți va furniza în continuare gaz natural. Dacă plata facturilor este la zi și dacă instalațiile tale de utilizare gaz nu au niciun grad de risc, furnizarea nu va fi oprită.
  2. Clientii casnici au primit de la DISTRIGAZ VEST SA, in calitate de furnizor de gaze naturale, urmatoarele:
  1. Până la data de 30 iunie 2020 ai putut să decizi dacă alegi oferta tip de gaze naturale destinată pieței libere, insa daca nu ai optat pentru aceasta oferta pana la aceasta data, o mai poti face pana la 30 iunie 2021.
  2. Incepand cu 1 Iulie 2021 furnizarea gazelor naturale va fi realizata automat in conditiile Ofertei tip casnic racordat in sistemul de distribuție DISTRIGAZ VEST SA, cu valabilitatea prețului incepând cu 01.07.2021 care poate fi consultata aici.

Contractul şi condiţiile generale pentru oferta tip DISTRIGAZ VEST SA pot fi consultate aici:

contract persoană fizică, contract persoană juridică, contract asociație de proprietari si conditiile generale la contractul de vanzare-cumparare gaze naturale.

Recomandarile ANRE pentru clientul Casnic in ceea ce priveste liberalizarea pietei de gaze naturale pot fi consultate aici.
Materialul informativ pentru clientul casnic in ceea ce priveste liberalizarea pietei gazelor naturale, elaborat de ANRE poate fi consultat aici.

Daca esti client DISTRIGAZ VEST SA si nu ai ales inca o oferta de furnizare gaze naturale pe piata libera, incepand cu 01 Iulie 2020 furnizarea gazelor naturale pentru clientii casnici se realizeaza conform urmatoarele preturi:

Categorii de consumatori finali conectati in sistemul de distributie

Pret final (Lei/MWh fara TVA)

C1 - consum anual mai mic de 280 MWh 123,50
C2 - consum anual între 280 MWh și 2.800 MWh 119,70
C3 - consum anual între 2.800 MWh și 28.000 MWh 117,22
C4 - consum anual între 28.000 MWh şi 280.000 MWh 114,63

Prețul nu include TVA. Valoarea TVA este de 19%, conform legislației în vigoare și se va actualiza de drept în funcție de reglementările stabilite prin lege.

Prețul final de furnizare este compus din: preţul gazelor naturale cu servicii de transport şi costuri de echilibrare incluse, tarifele reglementate de distribuție și de înmagazinare subterană a gazelor naturale și orice alte tarife și taxe ce vor fi introduse de autoritatea de reglementare competentă, conform prevederilor legale în vigoare. Preţurile finale se pot modifica în funcţie de schimbările tarifelor reglementate aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), acestea fiind actualizate in mod automat. Tarifele reglementate actualizate pot fi consultate AICI.

Acum este momentul optim să preiei controlul asupra costului facturii tale de gaze naturale!

×

SUS
Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.